CNC-bearbetning

CNC-bearbetning, eller CNC-tillverkning, är en tillverkningsprocess där förprogrammerad datormjukvara dikterar förflyttningen av fabriksverktyg och maskiner. Processen kan användas för att styra en rad komplexa maskiner, från slipmaskiner och svarvar till kvarnar och CNC-fräsar. Med CNC-bearbetning kan tredimensionella skäruppgifter utföras i en enda uppsättning uppmaningar.

CNC-bearbetning möjliggör skapandet av delar och komponenter som vanligtvis skulle vara omöjliga att skapa manuellt. En enda uppsättning meddelanden som matas in i en dator kan producera komplexa 3D-produkter. CNC-maskinen tar bort material från basmaterialet genom borrning, fräsning, svarvning eller andra typer av operationer för att skapa former, vinklar och den färdiga produkten.

CNC-bearbetningsdefinitionen är att det är en subtraktiv tillverkningsprocess som vanligtvis använder datoriserade kontroller och verktygsmaskiner för att ta bort lager av material från ett lagerstycke - känd som ämnet eller arbetsstycket - och producerar en specialdesignad del. Denna process är lämplig för ett brett utbud av material, inklusive metaller, plaster, trä, glas, skum och kompositer, och finner tillämpning i en mängd olika industrier, såsom stor CNC-bearbetning, bearbetning av delar och prototyper för telekommunikation och CNC bearbetning av flyg- och rymddelar, som kräver snävare toleranser än andra industrier. Observera att det finns en skillnad mellan CNC-bearbetningsdefinitionen och CNC-maskindefinitionen - den ena är en process och den andra är en maskin. En CNC-maskin (ibland felaktigt hänvisad till som en C- och C-maskin) är en programmerbar maskin som är kapabel att autonomt utföra operationerna för CNC-bearbetning.

Om du är intresserad av att använda CNC-bearbetning för att producera olika produkter, ta reda på mer om hur CNC-bearbetning och CNC-programmering fungerar, vänligen maila din offertförfrågan till oss.
Vill du köpa anpassade CNC-bearbetning tillverkade i Kina? Youlin är definitivt ditt bra val. Vi är kända som en av de berömda CNC-bearbetning tillverkarna och leverantörerna i Kina. Accepterar främst OEM- och ODM-affärer eftersom vi erbjuder konsultgrupp, rika erfarenhetsarbetare, supply chain management, olika lösningar och endast export.