CNC-fräsning

CNC-fräsning, eller datornumerisk styrfräsning, är en bearbetningsprocess som använder datoriserade kontroller och roterande flerpunktsskärverktyg för att progressivt ta bort material från arbetsstycket och producera en specialdesignad del eller produkt. Denna process är lämplig för bearbetning av ett brett utbud av material, såsom metall, plast, glas och trä, och för att producera en mängd specialdesignade delar och produkter.

CNC-fräsning är en av de vanligaste CNC-bearbetningstjänsterna, och maskinister kan använda den för att tillverka ett brett utbud av CNC-bearbetade delar. Prototypföretag använder ofta CNC-fräsning för att göra enstaka funktionella prototyper.

CNC-fräsning använder datorinstruktioner för att flytta ett snabbt roterande skärverktyg längs tre eller flera axlar. När det spinnande skärverktyget kommer i kontakt med arbetsstycket tar det bort material på ett kontrollerat sätt. Skärverktyget gör en följd av passningar mot arbetsstyckets yta tills arbetsstycket liknar den önskade delen.

De flesta CNC-fräsningar håller arbetsstycket stillastående och håller det nere på maskinbädden med ett skruvstäd. Fleraxlig CNC-fräsning kan dock vagga eller rotera arbetsstycket för att skapa ett större antal skärvinklar. Detta gör att maskinisten kan skapa mer komplexa delar utan att manuellt behöva omorientera arbetsstycket.

Leverantörer av snabba prototyptjänster använder CNC-fräsning eftersom det är en enda-till-änd-process med korta ledtider.
Vill du köpa anpassade CNC-fräsning tillverkade i Kina? Youlin är definitivt ditt bra val. Vi är kända som en av de berömda CNC-fräsning tillverkarna och leverantörerna i Kina. Accepterar främst OEM- och ODM-affärer eftersom vi erbjuder konsultgrupp, rika erfarenhetsarbetare, supply chain management, olika lösningar och endast export.