CNC-svarvning

CNC-svarvning är en form av CNC-bearbetning som maskinister använder för att göra rundade, cylindriska och koniska delar. Även om det är mindre mångsidigt än CNC-fräsning, är det en av de mest populära CNC-bearbetningstjänsterna och snabba prototyptjänsterna.

Maskiner som utför CNC-svarvning kallas CNC-svarvar eller CNC-svarvcentra. De skiljer sig från CNC-fräsar genom att de snabbt roterar arbetsstycket i en chuck men roterar inte skärverktyget. Skärverktyget, fäst på ett revolver, rör sig mot det snurrande arbetsstycket enligt datorinstruktioner och tar bort material där det behövs.

En CNC-svarv kan skära utsidan av arbetsstycket eller borra genom insidan för att skapa rörformiga CNC-svarvdelar. Maskinens revolver kan ha flera skärverktyg som kan kopplas individuellt efter behov.

Den största fördelen med CNC-svarvning är dess förmåga att skapa runda profiler. Det är mycket svårare att uppnå perfekt rundhet med andra CNC-bearbetningstjänster som CNC-fräsning eller CNC-routing.

CNC-svarvning är också mycket noggrann, vilket gör den till en värdefull teknik för att borra hål med exakta dimensioner med inställda toleranser.
Vill du köpa anpassade CNC-svarvning tillverkade i Kina? Youlin är definitivt ditt bra val. Vi är kända som en av de berömda CNC-svarvning tillverkarna och leverantörerna i Kina. Accepterar främst OEM- och ODM-affärer eftersom vi erbjuder konsultgrupp, rika erfarenhetsarbetare, supply chain management, olika lösningar och endast export.