Smidesprocess

Smide är en tillverkningsprocess som använder tryckkrafter för att forma metall till önskade former och storlekar. Branschproffs använder en mängd olika smidesprocesser – beroende på materialet och produkten som smids – som var och en har sina egna fördelar och bästa användningsområden.

Beroende på temperaturen vid vilken den utförs, kategoriseras smidesprocessen ofta kall, varm eller varm smide. Utöver det finns det flera smidesprocesser med olika möjligheter och fördelar.

Dropsmide har fått sitt namn från processen att släppa en hammare på metallen för att forma den till formen av formen. Formen hänvisar till de ytor som kommer i kontakt med metallen. Det finns två droppsmideprocesser – smide med öppen form och sluten form. Matriser är vanligtvis plana till formen, och vissa har distinkt formade ytor för specialiserade operationer.

Rullsmide består av två cylindriska eller halvcylindriska horisontella rullar som deformerar en rund eller platt stång. Detta fungerar för att minska dess tjocklek och öka dess längd. Denna uppvärmda stång sätts in och förs mellan de två rullarna - var och en innehåller ett eller flera formade spår - och formas successivt när den rullas genom maskinen. Denna smidesprocess fortsätter tills önskad form och storlek uppnås.

Presssmideprocessen använder ett långsamt, kontinuerligt tryck eller kraft, istället för den stöt som används vid smide med hammare. Den långsammare kolvrörelsen gör att deformationen når djupare, så att hela metallvolymen påverkas likformigt. I motsats till fall-hammarsmide sker deformationen ofta bara på ytnivån medan metallens insida förblir något odeformerad. Genom att kontrollera kompressionshastigheten vid presssmidning kan även den inre töjningen kontrolleras.

Smidesprocessen är mycket mångsidig och kan användas på små delar bara några tum stora till stora komponenter som väger upp till 700 000 lbs. Den används för att producera viktiga flygplansdelar och transportutrustning. Smide används också för att förstärka handverktyg som mejslar, nitar, skruvar och bultar.
Vill du köpa anpassade Smidesprocess tillverkade i Kina? Youlin är definitivt ditt bra val. Vi är kända som en av de berömda Smidesprocess tillverkarna och leverantörerna i Kina. Accepterar främst OEM- och ODM-affärer eftersom vi erbjuder konsultgrupp, rika erfarenhetsarbetare, supply chain management, olika lösningar och endast export.