Metallsmide

Metallsmide är en av de mer avgörande metallbearbetningsprocesserna inom metalltillverkningsindustrin. Det är särskilt viktigt inom järn- och stålindustrin och ses som en enorm källa till produktivitet. Metallsmide är den process där metaller formas och formas med hjälp av tryckkrafter. Krafterna levereras genom att hamra, pressa eller rulla.

Jämfört med andra tillverkningsmetoder är metallsmide känt för att producera några av de starkaste tillverkade delarna som finns. När metallen värms upp och pressas tätas mindre sprickor och tomma utrymmen som finns i metallen stängs till.

Dessutom bryter den heta metallsmideprocessen upp eventuella föroreningar i metallen och omfördelar sådant material över metallverket. Detta resulterar i avsevärt minskade inneslutningar i den smidda delen. Inneslutningar är sammansatta material inbäddade i stål under hela tillverkningen, vilket orsakar stresspunkter i produkten.

Ett brett utbud av metaller kan smidas. Typiska metallsmide inkluderar kolstål, legerat stål och rostfritt stål. Mycket mjuka metaller som aluminium, mässing och koppar kan också smidas. Smidesprocessen kan producera delar med fantastiska mekaniska egenskaper med minimalt avfall. Grundkonceptet är att den ursprungliga metallen deformeras plastiskt till önskad geometrisk form – vilket ger den högre utmattningsmotstånd och styrka. Processen är ekonomiskt sund med förmågan att massproducera delar och uppnå specifika mekaniska egenskaper i den färdiga produkten.

Om du är intresserad av att tillverka specialanpassade metalldelar eller komponenter och tror att metallsmide kan vara det bästa alternativet för dig, tveka inte att kontakta oss.
Vill du köpa anpassade Metallsmide tillverkade i Kina? Youlin är definitivt ditt bra val. Vi är kända som en av de berömda Metallsmide tillverkarna och leverantörerna i Kina. Accepterar främst OEM- och ODM-affärer eftersom vi erbjuder konsultgrupp, rika erfarenhetsarbetare, supply chain management, olika lösningar och endast export.